Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Voćni tart bez glutena, šećera i mlijeka

tartPrije nekoliko dana dobila sam cijelu kilu organski uzgojenih borovnica na poklon, a sa zadnjih par grama odlučila sam napraviti mali eksperiment. Osim što je puno glutena i alergena, kao i kalorija, rafinirano pšenično brašno postaje sve dosadnije i dosadnije pa mu pokušavam pronaći alternativu u gotovo svakom receptu. Svijet slastica prepun je tartova i pita kojima je teško odoliti, naročito ako su kombinirani s voćem za vrijeme ljentih mjeseci, ali jako je teško postići teksturu i prhkost koju im daje upravo to zločesto brašno i šećer, pa sam iznimno sretna što je u ovom receptu to uspješno zamijenjeno puno zdravijim i zanimljivijim sastojcima. Rižino brašno je bezglutenska alternativa pšeničnom brašnu, pa je pogodno za ljude sa intolerancijom na gluten, bilo da se radi o celijakiji ili samo zdravijem načinu prehrane. Kokosov šećer pomaže u borbi s viškom kilograma jer regulira omjer kolesterola u krvi, suzbija apetiti i smanjuje osjećaj gladi te obiluje mineralima i vitaminima pa je izuzetno pogodan za zdravu i uravnoteženu prehranu i odlična je zamjena za šećer u kolačima. Zbog izuzetno niskog glikemijskog indeksa kokosov šećer pogodan je i za dijabetičare.  

trtUz samo malo kreativnosti i volje sve se može zamijeniti, a žudnja za slatkim nahraniti bez grižnje savjesti. Osim kad idemo kod bake na ručak, ali u tom slučaju za posjetu odaberite onaj dan u kojem je dopušteno jesti sve! 

Objavljeno 20.07.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija