Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Patlidžan kojeg ćete obožavati!

Patlidžan sigurno nije prvi izbor povrća za kojim posegnemo na tržnicama ili u dućanima, uz svo to šarenilo i laku pripremu ostatka biljnog svijeta nekako ga nepravedo zapostavljamo. To debeljuškasto, ljubičasto jajasto čudo često zna prevariti svojom gorčinom,  možda smo zato tako lako odustali od njegove učestalije pripreme.  Vjerujte mi, ako mu postvetite samo malo pažnje, kao i svemu u životu, dat će vam više no što ste ikad očekivali.

Za početak kada odabirete idealan komad za pripremu pripazite da nije pre velik, jer što je veći ima i više sjemenki zbog kojih dobiva na gorčini, pa birajte lakše primjerke s čvrstom i sjajnom korom te što zelenijom peteljkom na vrhu. Drugi je korak do savršeno spremljanog patlidžana soljenje, koje je obavezno prije bilo kakvog daljnjeg načina obrade i pripreme. 

Nakon pravilonog odabira još ću vas samo malo zatlačiti time koliko je zapravo patlidžan dobar za nas, pun je dijetalnih vlakana koja su odlična za probavni sustav, a s obzirom da gotovo ne sadrži masti i kolesterol odličan je izbor i za sve one koji su u konstantnoj bitci sa dijetama. Dobar je i za kožu i svašta još nešto, a meni je najbolji kada glumi podlogu za pizzu!

SASTOJCI 

1 patlidžan 

rajčica umak (ja sam koristila domaću šalšu)

1 mozzarella (ili bilo koji sir koji volite, čak i veganski kojeg smo tu koristili)

pola naribane tikvice 

par nasjeckanih šampinjona 

1 ljubičasti luk 

1 češanj češnjaka

par nasjeckanih maslina na kolutiće 

začini po želji 

PRIPREMA

Patildžane narezati po dužini na ploške debljine prsta-posoliti i ostaviti da puste gorčinu nekih pola sata, obrisati višak vode koji su pustili i poslagati na papir za pečenje u tepsiji u kojoj ćete ih i peći.

Premazati ih šalšom, malo posoliti i posuti sitno sjeckanim češnjakom. Ostatak namirnica slagati po želji, ja uglavnom slažem redosljedom koji je napisan u sastojcima. Peći 20ak min na 180 stupnjeva. 

Objavljeno 10.12.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija