Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Palenta za velike!

palenta

Palenta, žganci, pura zovite je kako hoćete ali svakako je uvrstite u svoj jelovnik. Ovo "siromašno" jelo putuje lijepom našom od davnina i ne postoji kuhinja u kojoj barem jednom nije završila u loncu. Prva sjećanja na palentu vežu me uz mamu i njene prijateljice koje su svakih nekoliko mjeseci razglabale o kilama jedući palentu s malomasnim jogurtom na balkonu našeg stana. Iskreno, tada nisam bila neki fan žute smjese prelivene jogurtom ili mlijekom, ili još gore servirane uz nekakav masni mesni "toć". Bila sam jako mala, ali voljela sam oblačiti mamine cipele na visoku petu i slušati ženske priče, pa su me tako vrlo lako uvukle u priče o kilaži, kalorijama i svim tim blagodatima ženskog mozga punijeg i zbrčkanijeg od ženskih torbi, a znamo koliko nakrcane one znaju biti.

palenta

RECEPT

Palenta

150 ml kokosovog mlijeka + 150 ml vode

Kopar

Maslonovo ulje 

2 žlice meda

3 žlice soja sosa

Matovilac

1 avokado

Češnjak

10-ak gljiva

Sol, papar, kurkuma, chia sjemenke

Palentu skuhati u mješavini kokosovog mlijeka, kopra i vode. Preliti je u kalupe ili male zdjelice te pustiti da se malo ohladi kako bi se oformila u željeni oblik. Gljive marinirati u medu i soja sosu te kratko grilati na tavi. Avokado zblendati sa maslinovim uljem, začinima i češnjakom. Matovilac začiniti po želji i servirati. 

Sada kada sam malo veća ne volim više oblačiti cipele na petu,ruž stavljam sve rjeđe i palenta mi izgleda drugačije. Iako je sve drugačije,balkonske  palenta priče su se ukorijenile u još jedne ženske vijuge. Danas je pripremam malo ozbiljnije, osim kad mi fali mama pa mora biti s jogurtom. Umjesto visokih cipele oblačim palentu u kalupe, stavljam joj ruž od raznih umaka, a često nosi i veo od povrća. Kad prvo pojedeš očima i želucu treba manje.

Objavljeno 29.08.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija