Većinu stvari u životu uzimamo zdravo za gotovo, bez da smo previše svjesni dok to činimo. Usputne stvari i ne doživljavamo, stablo nikad ne zagrlimo i ne zahvalimo mu što dišemo, sunce je žuto jer ga tako vidimo, zrak ne možemo opipati i umrli bi bez vode. I pčela, al ne volimo da nas ubodu pa ih isto tako ne doživljavamo. Cikla je crvena i mrkva narančasta, povrće uglavnom zeleno dok ga ne ogulimo pa je bijelo. Treba uvijek malo zagrebati po površini ako želimo vidjeti pravo stanje stvari. Atmosfera je oko nas i u svemiru zapravo plutamo, na Zemlji stojimo. Ako sve okrenemo na glavačke zapravo visimo. U tom svijetu muffini su slani i ljubavi slatke, deserti se jedu prije, bokovi su utegnuti i od kiše je kosa suha. Prazne kalorije ne postoje, djeca su sretna i teretane mirišu. Od samo jednog griza, ne treba ti ni pizza.
1 1/2 šalice pirovog brašna
1/2 šalice heljdinog brašna
1žličica himalajske soli
1 žličica kopra
prstohvat ružmarina
prstohvat kajenskog papra
1 luk (dinstan)
šaka mahuna (dinstana s lukom)
1 naribana sirova cikla
1 naribana sirova mrkva
2 žlice lanenih sjemenki + 4 žlice vode (pustit 10min na nabubri)
1/4 šalice maslinovog ulja
1/2 šalice bademovog mlijeka
Sve sastojke pomiješati i staviti u kalupe za muffine. Peći na 190° oko 25 min, a kada su gotovi ostaviti u izgašenoj pečnici još 7 minuta.
Objavljeno 26.11.2018.