Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Malo drugačiji banana bread

banan

Crne banane nam često ne izgledaju baš najprivlačnije, a zapravo se iza crne neugledne kore krije prava eksplozija slatkog okusa. Iako se one u originalu, odnosno u zemljama iz kojih potječu beru i jedu malene i zelene u ovom našem društvu navikli smo da su veće i uvijek na policama dućana biramo one najžuće. Kad šećer nije nešto što konzumiraš upravo su te malo crnije banane tvoj najbolji prijatelj za izradu slastica.

RECEPT

2 1/2 šalice pirovih pahuljica

1 veća ili 2 manje banane

prstohvat soli

1/4 šalice bademovog mlijeka

1 žličica cimeta

1/2 šalice veganske čokolade

1/2 žličice sode bikarbone

1 žlica jabučnog octa

Pirove pahuljice zblendati u brašno, dodati sve ostale sastoje i blendati dok se ne sjedini u kompaktnu smjesu. Ukoliko je smjesa pre gusta pri blendanju dodati još malo mlijeka. Peću na 175 stupnjeva u kalupu manjeg promjera oko 35 minuta. Kada je vrijeme pečenja gotovo, ne otvarati pećnicu još 10 min kako kolač ne bi splasnuo.

Recepata za banana bread je bezbroj, a ovaj ne sadrži brašno, šećer ni jaja pa je ipak malo drugačiji od ostalih. Uz to se i vrlo lako priprema pa je idealan kad imaš ne najavljene goste ili samo želiš neki slatki zalogaj poslije kojeg nema osjećaja grižnje savjesti, a ni težine u trbuhu. Nema potrebe za previše piskaranja, bolje da pripremite zdjelice, blender i sastojke te se bacite na posao, treba vam točno deset minuta :).

Objavljeno 17.09.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija