Crne banane nam često ne izgledaju baš najprivlačnije, a zapravo se iza crne neugledne kore krije prava eksplozija slatkog okusa. Iako se one u originalu, odnosno u zemljama iz kojih potječu beru i jedu malene i zelene u ovom našem društvu navikli smo da su veće i uvijek na policama dućana biramo one najžuće. Kad šećer nije nešto što konzumiraš upravo su te malo crnije banane tvoj najbolji prijatelj za izradu slastica.
RECEPT
2 1/2 šalice pirovih pahuljica
1 veća ili 2 manje banane
prstohvat soli
1/4 šalice bademovog mlijeka
1 žličica cimeta
1/2 šalice veganske čokolade
1/2 žličice sode bikarbone
1 žlica jabučnog octa
Pirove pahuljice zblendati u brašno, dodati sve ostale sastoje i blendati dok se ne sjedini u kompaktnu smjesu. Ukoliko je smjesa pre gusta pri blendanju dodati još malo mlijeka. Peću na 175 stupnjeva u kalupu manjeg promjera oko 35 minuta. Kada je vrijeme pečenja gotovo, ne otvarati pećnicu još 10 min kako kolač ne bi splasnuo.
Recepata za banana bread je bezbroj, a ovaj ne sadrži brašno, šećer ni jaja pa je ipak malo drugačiji od ostalih. Uz to se i vrlo lako priprema pa je idealan kad imaš ne najavljene goste ili samo želiš neki slatki zalogaj poslije kojeg nema osjećaja grižnje savjesti, a ni težine u trbuhu. Nema potrebe za previše piskaranja, bolje da pripremite zdjelice, blender i sastojke te se bacite na posao, treba vam točno deset minuta :).
Objavljeno 17.09.2018.