Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Keksi za goste!

Nedavno sam bezglavo otišla u kupovinu namirnica, zapravo mi ništa nije ni trebalo ali me ponijelo vrijeme blagdana i prije nego što je zapravo počelo. Odavno sam otišla iz Splita, zapravo i dok sam živjela dolje smatrala sam kako nikada neću biti tipična žena, imati posuđe i pribor za jelo za goste, praviti paprenjake za Božić ili pince za Uskrs. Bilo mi je smiješno majčino i bakino cjelonoćno bdjenje nad  kuhinjskim stolovima prije tih velikih dana, malo sam se čak i rugala tim njihovim naučenim tradicionalnim navikama.

I onda me snašlo, među šarenim policama dućana, prije sredine dvanaestog mjeseca, daleko od doma, postala sam svoja mama. I baka. I bakina baka vjerojatno. Malo podvijenog repa krenula sam doma, sreća da po putu nije bio dućan i sa štapovima za hodanje jer bi si ih vjerojatno kupila pošto je to sljedeći korak do "posuđa za goste". Napravila sam božićne kekse prije Božića i bez cimeta, a od muke bi se vjerojatno i napila da vino nema toliko šećera i kalorija, pa je voda na kraju pobijedila.  Keks je na kraju svega samo keks, na tanjuru za goste ili u salveti.

Recept

1 šalica pirovog brašna

1/2 žličice sode bikarbone

1/4 žličice soli

1/4 šalice kokosovog šećera

1 žlica javorovog sirupa

1/3 šalice grubo sjeckane tamne čokolade

6 žlica biljnog mlijeka po izboru

2 žlice kokosovog ulja

1/4 žličice vanilija ili badem ekstrakta

Priprema

Pomiješati sve suhe sastojke i sve mokre, pa suhe polako umiješati u moke. Izraditi kompaktno tijesto, formirati u kuglu i ostaviti u hladnjaku na par sati. Ohlađeno tijesto oblikovati u kekse po želji, peći na 185° oko 17 minuta ili dok ne porumene. 

Objavljeno 05.12.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija