Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Čarobnica na žlicu

 

Misli o juhi sigurno vas usmjeravaju prema obiteljskom stolu nedjeljnog ručka, dok iščekujete drugi slijed i zapravo uopće ne pridajete pažnju toj tekućoj okrijepi. A što ako bi vam rekli da je juhom najbolje započeti dan? Ponekad nije dovoljno promijeniti samo način prehrane,odnosno namirnice kojima baratamo, već je potrebno promijeniti i cjelokupni pristup hrani kako bi izvukli ono najbolje iz nje i esencijalno za nas. Način pripreme obroka prvo je skretanje ka boljem zdravlju, a razmišljanje o hrani i načinu na koji jedemo predstavlja autocestu do cilja. Miso juha prvi je i najlakši korak na tom putu. Miso pasta zapravo karakterizira fermentirano zrnje koje se najčešće odnosi na soju, a fermentira se s morskom solju i gljivicom Aspergillus oryzae koje joj daju specifičan okus i predstavlja temelje japanske kuhinje. Osim specifičnog okusa ima brojne dobre utjecaje na zdravlje, pa tako obiluje dobrim bakterijama, enzimima, esencijalnim masnim kiselinama, a dobar je izvor kalcija, željeza te brojnih vitamina. Zahvaljujući velikom udjelu antioksidansa, koji imaju pogodan učinak u zaustavljanju starenja, miso iznutra djeluje na kožu kao odličan preparat protiv starenja.

receptDa ovo ne postane stručni nutricionistički post, nema potrebe za okolišanjem, jednostavno je dobra za vas! Osim svih gore navedenih pogodnosti koje čini za naše zdravlje, moramo napomenuti i onu malo lošiju stranu, naime okus misa toliko je specifičan da je nekim ljudima potrebno vrijeme prilagodbe na njega, ali nikako nemojte odustati jer kada je zavolite nećete moći zamisliti tjedan bez nje.  Odlična je činjenica i to što se okusi i sastojci juhe mogu prilagođavati osobnim ukusima, pa tako vegetarijanci i vegani mogu u potpunosti izbjeći korištenje mesa ili ribe, dok svejedi mogu svoju kombinaciju obogatiti i tim okusima, a jedina je nezamjenjiva stvar miso pasta. Kombinacija koja je korištena u ovom receptu dosta je jednostavna, ne uključuje čak ni pripremu temeljca pa priprema traje nešto kraće. Samo hrabro i želimo vam miso jutro!

 

Objavljeno 17.07.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija