Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

A što kad nam se jedu burgeri?!

Pobornik sam onoga da treba slušati dijete koje čuči u nama, naročito kad odrastemo i nemamo neke velike ljude koji nam stoje nad glavom i to nam brane ili misle da imaju bolje rješenje, zdraviji obrok, pametniju opciju...Pa što onda kad nam se jede burger, a zdravo se hranimo? Jednostavno pojedemo burger!

Recept za oko 5 burgera:
100 g kuhanog graha
100 g kuhane kvinoje
100 g kuhanog boba
1 cikla
1 luk i 2 češnja češnjaka
1 žlica lanenih, chia i bučinih sjemenki
kumin, kajenski papar, sol, chilli, kurkuma, maslinovo ulje

Na sitno sjeckanom luku i češnjaku kratko dinstati kuhani grah, kvinoju, bob i ribanu ciklu te začiniti sa svim začinima. U maloj posudici razraditi chia sjemenke s pola žlice tople vode i staviti da nabubri. Ostaviti žlicu kuhanih i dinstanih sastojaka sa strane, a ostatak ubaciti u blender sa svim sjemenkama i razrađenom chiom. a zatim u izblendanu smjesu dodati i žlicu sačuvanih sastojaka, pomiješati te ostaviti oko sat vremena u frižideru da se malo stisne. Oblikovati burger i peći na papiru za pečenje oko 40 min na 180 stupnjeva. Kada su burgeri gotovi ostaviti ih 15 minuta da se stisnu i "odmore" od pečenja. Burger slagati s dodatcima po želji.

Recept za pecivo:

1 šalica sojinog mlijeka

1/4 šalice kokosovog ulja

1/4 šalice tople vode

1 šalica kukuruznog brašna

3 šalice brašna iz cjelovitog zrna tip 850

1 kvasac

1 žličica agavinog slada

sol, papar, kurkuma, sjemenke za posipanje

Pomiješat posebno sve suhe i mokre sastojke. Napraviti rupu u sredini suhih sastojaka i polako umiješati mokre drvenom kuhačom. Kada su se sastojci sjedinili, na pobrašnjenoj radnoj površini rukama umijesiti fino tijesto. Ostaviti ga oko 2h sa strane da se diže, a zatim ga premijesiti, oblikovati burger peciva i ostaviti još sat vremena da se dižu. Peći na 170 stupnjeva 15ak minuta.

Od ovoliko dugog recepta zaboravila sam ostatak teksta, ali sumnjam i da je bio bitan... 23:15 je, prekasno za pekarske pohode. Vi se nemojte prepasti dužine recepta, puno je jednostavniji nego što se čini. Laku noć i dobar tek!

Objavljeno 04.10.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija