Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Početak :)

Zašto POČETAK? Možda zato jer se često osjećam da sam na početku. Uvijek iznova.

Od najranijeg djetinjstva bila sam dijete koje nije trebalo nagovarati na hranu, uvijek sam bila mala buca. A u školi mi je tjelesno bio najmrži predmet. U pubertetu sam, kao i većina, počela se brinuti oko izgleda, smršala i vježbala. A onda opet puno obveza, društvo, različite faze života pratio je i različit izgled. Moram napomenuti kako nikad nisam bila predebela, težina je jednostavno varirala. A osoba sam koja je bila totalno antisportski tip i obožavala jesti. Moj pokušaj bavljenja aerobicom neslavno je propao; nakon prvog treninga imala sam najgoru upalu mišića u životu, bolio je svaki dio tijela - od pete pa do vrata. Nisam ni pomišljala da čovjek ima toliko mišića u tijelu :) I to je bio zadnji trening...

Ipak vrijeme i godine polako čine svoje :) Kad sam počela raditi i puno više sjediti došla sam u fazu kad sam bila najdeblja u životu, počela su leđa boljeti i jednostavno sam shvatila da moram nešto poduzeti. Počela sam s jednostavnijim treninzima - prvu godinu zumba, onda neki aerobic i sve intenzivniji treninzi. I nakon par mjeseci, nekoliko težih upala i prve zime kad se trebalo prisiliti izaći iz toplog doma nakon posla radi treninga, postala sam ovisnik. Pozitivni ovisnik :) Poslije svakog treninga bila sam puna energije, nasmijana i jednostavno sretna. Ljudi nisu mogli vjerovati kakvu sam transformaciju doživjela i koliko sam se promjenila. Tijelo je postalo čvršće, oblikovano i zategnuto, leđa nisu više boljela, a ja sam poslije svakog treninga opisivala kakav je to nevjerojatan osjećaj nakon dobro odrađenog sata.

Prehrana za koju kažu da je 70 posto izgleda još je jedna moja slabija strana. Ali dosta sam čitala, informirala se i jednostavno učila i polako mijenjala navike. Daleko sam od toga da imam savršen jelovnik, ali trudim se ipak paziti. Puno je dana kada zgriješim, puno je trenutaka kad ne mogu odoljeti nuteli ili dimljenom siru. Ali smatram kako je svaka pozitivna promjena dobar počekak. A svakodnevna borba je stvarnost mnogih od nas.

I sad u svojim tridesetim, uživam u treninzima, jača sam nego ikad i osjećam se bolje nego ikad. Iako je svaki dan borba za zdrav život.

A sad ide još jedan početak, još jedna odluka da izgubim još 3-5 kg. Mnogi kažu da je to potpuno suvišno i nepotrebno, ali jednostavno ja se bolje osjećam tako... A tih par kilograma pokušavam izgubiti već 3 godine. A kako je svaki početak težak, onaj moj prije 5 godina kad sam krenula, tako i ovaj i ova odluka. Ipak nadam se da ću uz brojne članke, iskustva i savjete članova ove stranice uspjeti u tom namjeri :)

 

Objavljeno 17.02.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija