Pozdrav svima :)
Nego, kako sam krvna grupa 0, i fkt nisam sklona ugljikohidratima... Odlucih prije nekog vremena probati tu divnu ketozu... Pa ono, ako ide, super, ako ne ide, ici ce, ali silom :). Kriza - bila samo drugi dan, glavobolja, vrtoglavica.. Ali cista juha od kokoši je sredila stvar - sol
Tako da odlučih podijelit s vama jednu fkt divnu stvar, pronašla sam recept full slučajno, na internetu... I s velikim upitnikom, hoce li to uopce valjat, bacila sam se na posao...
Dakle, za jednu divnu pizzu (svi ljubitelji sira će uživati u ovome) trebate:
- 1 1/2 šalica naribanog sira (svejedno koji, samo nemojte parmezan i te vec kupljene naribane... može mozarella iz Lidla)
- 2 žlice posnog sira (milbona it is :D)
- 2 velika jaja
- 1/3 šalice kokosovog brašna (yup, ono kaj ide u kolače, samo predlažem da ga prije toga izblendate na par sekundi - da fkt bude brašno)
Nego, prvo stavite ova dva divna masna sira u posudu koja može u mikrovalnu... pa po 30 sec grijete, dok se skroz ne otopi i pomiješa. U međuvremenu izmiksajte jaja (ručno, :P) i ubacite kokosovo brašno, da se sve divno pomiješa... Pa u sir, koji se valjda mrvicu ohladio (ne želimo kuhana jaja)... I da, dobili ste jedno jako ljigavo tijesto (barem je bilo u mojem slučaju)....
Zaboravih, prije nego kaj krenete uopce u borbu s izradom tijesta, upalite rol na 220 stupnjeva...
E sad, jedan divni protvanj, pametna odluka je stavit papir za pečenje (da se pizza ne zalijepi)... I razvaljajte tijesto... Malo umaka od paradajza i neku salamu/kobasice/špek... Kako tko voli.. I pecite nekih 8-9min, dok ne bude onako lijepa zlatna korica... Ako netko voli malo jače pečeno, nek produlji koju minutu, ali gledajte u pizzu, da ne pregori...
Ovaj recept je službeno za 8 kriški (američko mjerenje, ole :S)... Ja sam radila pola navedene smjese.. I iznenadilo me kako je odlično :)
Probajte, razočarat se nećete :) - ako volite puno sira
Objavljeno 05.09.2017.