Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Zobena pita od jabuka

Zobi i zobenima nikad kraja.:D

Ova pita je zapravo nešto između prhke i biskvitaste, a umjesto jabuka možete upotrijebiti i šljive ili breskve, samo ih tanko narežite.

Pripremite:

220g zobenog brašna
50g mljevenih badema ili lješnjaka
2 žlice kokosovog ulja
2 žlice meda (možete upotrijebiti smeđi šećer ili sladilo)
2 žličice praška za pecivo
1 jaje
po potrebi malo mlijeka

7 srednje velikih jabuka
2 žlice suhih brusnica
1 žličicu cimeta
2 žlice zobenog brašna
orašasti plodovi za posipanje (po želji)


Istucite jaje s medom, dodajte kokosovo ulje. Umiješajte zobeno brašno i prašak za pecivo pa zamijesite tijesto. Ako je prekompaktno, dodajte 2-3 žlice mlijeka. Stavite u hladnjak i ogulite jabuke.

Jabuke zatim narežite, dodajte brusnice posipajte cimetom i s dvije žlice zobenog brašna. Dobro promiješajte. Razvaljajte tijesto, utisnite ga u namašćeni kalup. Ravnomjerno rasporedite jabuke, posipajte s malo nasjeckanih orašastih plodova i/ili zobenih pahuljica i pecite 30-40min na 180C. Ako želite ubrzati vrijeme pečenja, prethodno prodinstajte jabuke na malo kokosovog ulja ili maslaca.


Tijesto s medom brzo tamni pa možete na sredini pečenja pitu prekriti papirom za pečenje. Prije posluživanja malo "pošarajte" medom.

Objavljeno 01.03.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija