Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Veganski kokos Daquiri sladoled

Pripremite:

2 konzerve od 400ml punomasnog kokosovog mlijeka
2 limete
2 žlice bijelog ili običnog ruma
200g raw turbinado šećera ili sladilo ako pazite na unos šećera

Ispraznite konzerve kokosovog mlijeka, tako da u jednu posudu stavite tekući dio, a u drugu gusti dio kokosova mlijeka. Rijetki dio ulijte u blender, dodajte šećer, rum i sok 2 limete. Blendajte da se ujednači.

Čvrsti dio kokosovog mlijeka istucite u šlag. Pomiješajte obje smjese, dodajte koricu limete. Ako imate aparat za sladoled, izlijte u njega. Ako ne, izlijte u neku posudu i stavite u zamrzivač. Svakih 30ak minuta promiješajte.

Ovaj sladoled je kremastiji kad se koristi šećer pa imajte na umu da će onaj sa sladilom manje sličiti pravom sladoledu i vjerojatno će se ipak malo kristalizirati. Za što kremastiju strukturu, osim šećera možete koristiti i kukuruzni ili glukozni sirup.

Kokosovo mlijeko ima grudice masnoće koje se ponašaju drukčije od životinjske masnoće. Takva se masnoća ne homogenizira i ostavlja  zrnast dojam u sladoledu pa ako nemate jak blender koji će ih razbiti, a želite ih u potpunosti izbjeći, onda prvo lagano zagrijte kokosovo mlijeko (pazite da ne uzavri!), zatim sve sastojke  blendajte i izlijte u posudu za zamrzavanje (ili aparat sa sladoled ako ćete ga koristiti).

Poslužite uz još malo korice i/ili kriške limete.

Objavljeno 18.08.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija