Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Veganska krem juha od šampinjona

Jesen se lagano prikrada i iako još uvijek imamo iznimno toplih dana, u one hladnije jako gode domaće i krepke juhe. Jedna od najdražih mi je baš juha od gljiva, ovaj put jednostavna varijata od običnih i smeđih šampinjona.

Ovu juhu možete pripremati i kao klasičnu, nevegansku krem juhu. U tom slučaju slijedite postupak, ali upotrijebite maslac, mlijeko, obično vrhnje i kokošji temeljac.

Pripremite:

1 manju glavicu ljutike ili crvenog luka

1 režanj češnjaka

2 žlice maslinova ulja

450g šampinjona

1 žlicu gustina (ili brašna ako vam ne smeta gluten)

500ml povrtnog temeljca ili vode

125ml zobenog vrhnja

himalajsku sol

svježe mljeveni papar

malo suhog timijana

 

Na maslinovu ulju u posudi debljeg dna prodinstajte sitno narezan luk i češnjak, na laganoj vatri. Zatim dodajte gljive. Dio neka bude narezan na listiće, dio nasjeckan ili usitnjen u multipraktiku. Dodajte timijan i brašno, miješajte da se sve prožme pa podlijte temeljcem. Posolite, popaprite. Miješajte pjenjačom i ostavite da se kuha. Po potrebi još malo zgusnite. Ulijte zobeno vrhnje i ostavite da kuha par minuta, zatim poslužite s malo prepečenog kruha ili s dvopekom.

Objavljeno 30.09.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija