Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Torta od čokolade i lješnjaka (bez brašna i šećera)

Pripremite, za kalup od 22cm:

225g tamne čokolade

2-3 žlice maslaca ili ulja (možete i izostaviti)

125g preprženih lješnjaka

malo vanilije u prahu

5 jaja

prstohvat soli

 

po želji glazura od 100g čokolade, par žlica slatkog vrhnja i 2 žlice maslaca

nar za ukrašavanje

 

Lješnjake prepecite u pećnici, 10ak minuta na 200C. Istrljajte krpom da očistite od opne i ohladite.

U parnoj kupelji ili mikrovalnoj pećnici otopite čokoladu i maslac. Dobro promiješajte, da dobijete glatku, sjajnu smjesu i ostavite da se malo ohladi. Sa strane odvojite žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke istucite s malo soli u srednje čvrst snijeg.

Žumanjke jedan po jedan dodavajte u mlaku otopljenu čokoladu i tucite pjenjačom da se ujednači. Umiješajte mljevene prepržene lješnjake, vaniliju u prahu i na kraju lagano spatulom umiješajte i snijeg od bjelanjaka.

Izlijte smjesu u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180C. Izvadite iz pećnice, ostavite da se malo ohladi pa premjestite na pladanj za posluživanje.

Otopite čokoladu i maslac za glazuru, dodajte malo slatkog vrhnja i prelijte mlako po torti. Ukrasite narom ili voćem po želji. Umjesto glazure možete posipati šećerom u prahu ili poslužiti uz tučeno vrhnje i voće ili sladoled.

 

 

 

Objavljeno 26.09.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija