Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Svinjski kotleti s crvenim radičem i jabukama

Pripremite:

4 svinjska odreska od po 200g
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
2 žlice maslinovog ulja
3 režnja češnjaka
40g maslaca
3 listića kadulje

za prilog:

2 žlice maslinovog ulja
3 čvršće jabuke
1 veću ili 2 manje glavice crvenog radiča
citron timijan
jabučni ocat

Zarežite škarama rub na odrescima, tako da prerežete dio s masnoćom, ali ne i meso! Zagrijte maslinovo ulje, posolite i popaprite odreske s obje strane. Pecite s jedne strane 2-3 minute pa dodajte zgnječene režnjeve češnjaka. Prepecite drugu stranu također 2-3 minute, dodajte pola maslaca i pri kraju listiće kadulje pa žlicom polijevajte meso masnoćom dok se ne ispeče do kraja. (Možete napraviti i umak, od Marsale, a za taj postupak pogledajte opis na mom blogu.)

Ostavite odreske da odmaraju 5-13 minuta i prije serviranja maknite češnjak i kadulju.



U drugoj tavi zagrijte maslinovo ulje na umjerenoj temperaturi, dodajte oguljene i narezane jabuke pa pirjajte 5 minuta. Lagano miješajte pa zatim dodajte narezani radič. Nakon par minuta dodajte timijan i malo jabučnog octa pa reducirajte 1 minutu na višoj temperaturi. Poslužite s mesom.

 

 

 

 

Objavljeno 24.11.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija