Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Šporka šalša

Ima nekih jela koja mogu jesti uz komad dobrog domaćeg kruha, bez ikakvog dodatka. Jedno od tih je svakako šporka šalša. Neki će se možda zapitati zašto šporka - zato što se rajčice ne gule i ne pasiraju već cijele ostaju u umaku. Upravo takva, jednostavna i bez puno petljanja, meni je najdraža šalša. Odlična je za tjesteninu ili sljubljena s tunom ili mesom, lećom ili rezancima od tikvica.

Pripremite:
 
1dl maslinova ulja
4 glavice luka
8 režnjeva češnjaka
2 kg nasjeckane rajčice
začinsko bilje prema želji
sol
svježe mljeveni papar
 
 
Na maslinovo ulje bacite sitno nasjeckan luk i češnjak. Dodajte rajčicu i ostavite da se lagano pirja dok ne dobijete gust umak. Dodajte nasjeckani bosiljak ili mažuran. Možete i peršin ako vam je draži. Posolite, popaprite. Kušajte i ako je prekiselo, dodajte šećera. Ja najčešće dodam malo smeđeg šećera, ne više od žlicu.

Ako želite, ujednačite je štapnim mikserom. Od ove količine dobit ćete oko litru i pol šalše. Dio možete pospremiti u staklenke, samo ih prethodno sterilizirajte.
 

Objavljeno 31.08.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija