Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Šnenokle ili paradižot

Šnenokle ili paradižot svi smo jeli vjerojatno bezbroj puta u djetinjstvu, no s vremenom su kod većine sve rjeđe na stolu pa tako i kod mene. Doista se ne sjećam kad sam taj desert posljednji put pripremala. Jednostavan je i dosta brzo gotov, samo se treba strpiti da se ohladi. Možete ga poslužiti s nasjeckanom čokoladom ili samo posipanog kakaom, ali ga obogatiti i nekim voćem ili keksima.

Pripremite:

4 veća ili 6 manjih jaja

1l mlijeka

mahunu vanilije ili malo vanilije u prahu

4-6 žlica šećera ili sladila koje zamjenjuje tu količinu šećera

2 žlice gustina (ako volite rjeđu kremu, izostavite)

50g tamne čokolade

 

Mlijeko stavite u posudu debljeg dna. Ostavite na srednje jakoj vatri.

Bjelanjke istucite u snijeg. Kad mlijeko uzavri, smanjite temperaturu i žlicom grabite knedle. Spuštajte ih u mlijeko, ali nemojte pretrpavati, da im ostane dovoljno prostora jer će tijekom kuhanja rasti. Vjerojatno će vam biti teško okretati ih, ali pomozite si tako da knedle prelijete s malo mlijeka pa ih zatim preokrenete. Kuhajte ih 30 sekundi sa svake strane. Vadite ih šupljikavom žlicom u jednu veću posudu ili nekoliko manjih posudica. Kad skuhate sve knedle, skuhajte kremu.

Pjenasto istucite žumanjke sa šećerom i vanilijom, po želji dodajte gustin. Ukuhajte u uzavrelom mlijeku i kad dobijete dovoljno gustu kremu, prelijte po knedlama. Ja ih poslužujem u posudicama, ali možete ih servirati i u jednoj velikoj zdjeli pa kasnije grabiti žlicom u posudice. Ostavite da se dobro ohlade i ukrasite nasjeckanom tamnom čokoladom.

 

Objavljeno 31.07.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija