Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Slane pogačice ili muffini bez brašna (LCHF)

Jaje je izuzetna namirnica velike hranjive vrijednosti, bogata mikromineralima i vitaminima. Odličan je izvor fosfora, selena, riboflavina, željeza, cinka, vitamina A, B6, B12, D i E.

Prednost ove naoko jednostavne i obične namirnice je u tome da je možete pripremiti na bezbroj načina - kuhana, pečena na oko, kao omlet, kajgana, poširana, u raznim umacima, za povezivanje, zgušnjavanje, u kremama i kolačima...

Budući da smo dečko i ja trenutno na prehrani koja se bazira na proteinima i mastima, često jedemo jaja. Nastojim ih pripremati ih na što više načina, kako nam ne bi dosadila, a ovaj put sam izdvojila slane pogačice ili muffine koje možete pripremiti i večer prije pa ponijeti na posao.

Pripremite, za 12 pogačica ili muffina:

8 jaja

3 stabljike mladog luka

100g pureće šunke

100g sira (gouda)

2 žlice svježeg posnog sira

2 žlice sitno nasjeckanog špeka (ili sušenog mesa po želji)

žličicu psyllium praha

himalajsku sol

svježe mljeveni papar

 

Pećnicu zagrijte na 200C. Namastite metalne kalupiće ili kalup za muffine. Možete upotrijebiti i silikonske, ako ih imate.

Jaja istucite sa svježim sirom, dodajte sitno nasjeckan špek i šunku. Sir naribajte pa umiješajte u smjesu. Dodajte nasjeckani mladi luk, sol i papar. 

Dok tučete pjenjačom, posipavajte psyllium prahom i miješajte, da se ne bi zgrudao. Izjednačite i napunite kalupe smjesom. Pecite 15ak min, ovisno o pećnici. Kad površina pozlati, izvadite kalup iz pećnice. Prođite nožem uz rub kalupa, da pogačice lakše odvojite i kasnije izvadite.

 

 

Objavljeno 08.06.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija