Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Salata od slanutka, avokada i pečenog povrća

Ovakve salate možete pripremiti kao toplo ili hladno glavno jelo ili prilog. Meni je draža topla verzija, zato što pečeno povrće dodatno omekša avokado, koji postane poput kremastog umaka. Ako volite kompaktniji avokado i ne volite tople salate, ispecite povrće pa ga ohladite.

Slanutak možete sami skuhati, no meni je zgodan ovaj iz konzerve jer mi ubrza pripremu. Umjesto slanutka možete upotrijebiti zelenu leću ili neku grahoricu po želji.


Za 2 osobe pripremite:

2 rog paprike

100g celera

1 srednje veliku tikvicu

maslinovo ulje

1 avokado

2-3 mlada luka

nekoliko listova svježeg bosiljka

1 konzervu slanutka (240g ocijeđenog)

sok jedne limete ili limuna

himalajsku sol

svježe mljeveni papar

chili papričicu

po želji kozji ili neki drugi sir

 

Pećnicu zagrijte na 200C.

Paprike, tikvicu i celer narežite na kockice. Prelijte s malo maslinova ulja, dodajte sol i papar. Promiješajte i rasporedite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite 15ak minuta, dok povrće ne dobije boju na rubovima.

Avokado prerežite po sredini, zaokrenite i razdvojite. Uklonite košticu i izdubite žlicom. Narežite na kockice. Pomiješajte s povrćem i ocijeđenim slanutkom. Dodajte natrgani bosiljak, nasjeckani mladi luk. Prelijte sokom limete, po potrebi dodajte još maslinova ulja.

Ako volite ljuto, dodajte chili papričicu, a ako želite da salata bude još bogatija, dodajte i kozji sir.

 

Objavljeno 16.11.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija