Pripremite, za 2 osobe:
150g pšeničnih klica
200g mladog špinata
2-3 zrele breskve
50g krupno narezanih lješnjaka
maslinovo ili neko drugo ulje po želji
bijeli vinski ocat, malo himalajske soli i svježe mljevenog papra
Špinat operite i ocijedite, pomiješajte sa pšeničnim klicama. Dodajte krupno narezane lješnjake i narezane breskve. Prelijte mješavinom ulja po želji i octa. Začinite.
Ovu salatu možete obogatiti i nekim mladim sirom, kravljim ili kozjim. Meni se svidio svjež i oštar okus klica gorušice pa sam dodala i njih.
Ako nemate pšenične klice, možete upotrijebiti kuhani bulgur, proso, heljdu ili neku drugu žitaricu ili pseudožitaricu.
Objavljeno 01.10.2016.
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija