Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Salata od pečene paprike, kozjeg sira i maslina

Ovu salatu možete jesti kao samostalno jelo ili kao prilog uz meso. Odlično paše uz roštilj.

Pripremite:

12 pečenih rog paprika
150g kozjeg sira
10ak ili više crnih maslina
2-3 režnja češnjaka
par listova bosiljka
maslinovo ulje
po želji malo kvasine ili drugog octa po izboru
himalajsku sol
svježe mljeveni papar


Paprike operite i poslažite u veliku tepsiju od pećnice obloženu papirom za pečenje. Podlijte s malo vode. Pecite na 200C dok paprike ne omekšaju, 30ak do 40 minuta.
 Pokrijte ih folijom, ohladite, zatim ogulite i odstranite sjemenke. (Ako papriku ne trebate odmah, ispecite je, ohladite i zamrznite s kožom. Takvu ćete kasnije puno lakše guliti.)


Kozji sir narežite na trokutiće, češnjak sitno nasjeckajte. Pomiješajte s pečenom paprikom.
Dodajte masline, bosiljak i prelijte maslinovim uljem i octom. Možete dodati i malo tekućine od pečenja paprike. Blago posolite, popaprite. Stavite u hladnjak, da se okusi prožmu pa poslužite.

Objavljeno 03.07.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija