Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Salata od pečene butternut tikve s fetom i medvjeđim lukom

Ova salata odlična je kao prilog, ali i samostalno jelo. Kod mene je najčešće u kombinaciji s mesom zabatka ili grilanom tunom.

Pripremite:

1 srednje veliku butternut tikvu

125g fete

nekoliko listova medvjeđeg luka

maslinovo ulje

svježe mljeveni papar 

 

Tikvu operite, narežite na četvrtine, očistite od koštica i poslažite kriške u tepsiju. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180C, dok ne omekša (20ak minuta). Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi. 

Ogulite koru i narežite meso tikve na kockice. Sa strane pomiješajte sitno nasjeckan medvjeđi luk, maslinovo ulje, svježe mljeveni papar. Ako volite ljuto, dodajte i malo nasjeckanih papričica po izboru. Prelijte po tikvi, promiješajte. Posipajte natrganom fetom i poslužite.

 

Umjesto medvjeđeg luka možete upotrijebiti i mladi luk ili češnjak, a umjesto fete ovčju ili kravlju skutu. Ako koristim skutu, onda u preljev za salatu dodam i prstohvat himalajske ili obične soli.

Objavljeno 25.08.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija