Da malo presiječem ove vepriće, stavljam salatu od junetine.:D Kao inspiracija za ovo jelo poslužila mi je poznata dalmatinska mornarska salata, od kuhanog mesa, jaja i kapule. Ta varijanta također je ukusna, ali ponekad mi nedostaje i malo zelenila pa dodam neko povrće. Ovaj put je to bio mladi špinat, ali odlično se slaže i s rikolom, cikorijom, čak i s kuhanim povrćem poput brokule, što će sigurno razveseliti Zoranu. :D
Ovu salatu možete pripremiti i s pečenim mesom, ako vam ostane od dana prije. Neki umjesto jaja stavljaju krumpir, ali meni je draža i ukusnija varijanta s kuhanim jajima.
Pripremite, za 2 osobe:
300g kuhane junetine ili nekog drugog kuhanog (ili pečenog) mesa
3-4 tvrdo kuhana jajeta
200g mladog špinata
maslinovo ulje
kvasinu ili ocat po želji
svježe mljeveni papar
Jaja skuhajte, ohladite i ogulite. Kuhano meso natrgajte ili narežite na trakice. Pomiješajte s jajima i tanko narezanim lukom, dodajte mladi špinat. Začinite po vlastitom ukusu.
Možete dodati fetu ili neki tvrdi sir, svježe ili sušene rajčice, masline..
Objavljeno 25.01.2017.