Pripremite:
1 veliku zelenu tikvicu ili nekoliko manjih
1 rog papriku
1 glavicu luka
1 manji patlidžan
2-3 režnja češnjaka
500g piletine (file)
3 rajčice
maslinovo ulje
papar
sol
4dl grčkog jogurta
svježe listiće mente
2 režnja češnjaka
Tikvicu narežite na nekoliko dijelova pa svaki izdubite da dobijete prazne valjke za punjenje. Ja sam imala veliku tikvicu dužine preko 50cm, ali ako koristite manje, možete ih puniti i kao lađice, tako da svaku prepolovite po dužini i izdubite.
Izdubljeni sadržaj tikvice narežite, a valjke/lađice blanširajte par minuta u uzavreloj, posoljenoj vodi.
Na maslinovom ulju propirjajte narezani luk i češnjak pa dodajte piletinu narezanu na kockice ili trakice. Umiješajte papriku, patlidžan i rajčice narezane na kockice te dodajte narezanu unutrašnjost tikvice. Posolite, popaprite i maknite s vatre čim povrće povene.
Svaki valjak napunite dinstanom mješavinom pa kratko zapecite u pećnici na 180C. Izvadite iz pećnice i napravite preljev. Pomiješajte grčki jogurt, sitno nasjeckani češnjak i listiće mente. Posolite, popaprite pa time prelijte punjene tikvice i poslužite.
Objavljeno 07.02.2017.