Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Puding od Hokkaido tikve

Hokkaido tikva jedna je od najdražih mi namirnica. Odlična je u slanim jelima, složencima, juhama, salatama, kolačima.. Moja draga prijateljica Marijana jednom je pripremila i puding sličan ovome pa sam neke sastojke malo izmijenila i napravila light varijantu.

Pripremite:

300g Hokkaido tikve

7-8 dl bademovog ili kravljeg mlijeka

5 žlica škrobnog brašna (gustin)

stevije ili sladila po ukusu

malo vanilije u prahu ili mahunu vanilije

Tikvu očistite od koštica, narežite na kockice i podlijte s 1-2dl vode. (Hokkaido tikvu ne morate guliti, samo je dobro operite.)

Pirjajte dok ne omekša. Kad se skuha, usitnite štapnim mikserom u pire. U ohlađenu dodajte steviju ili sladilo po izboru (količinu koja zamjenjuje 3 žlice šećera). Dodajte 5 žlica škrobnog brašna i dobro promiješajte, da bude glatko i bez mrvica. Od hladnog bademovog mlijeka izdvojite par žlica i umiješajte u smjesu od tikve. Ostatak mlijeka stavite u posudu debljeg dna, da uzavri. U mlijeko stavite mljevenu vaniliju ili unutrašnjost mahune vanilije.

Vruće mlijeko maknite s vatre, u njega polako ulijevajte smjesu od tikve i miješajte. Vratite na laganu vatru i miješajte pjenjačom par minuta dok se ne počne zgušnjavati. Dodajte začine po želji - cimet, muškatni oraščić, kardamom.. Promiješajte i izlijte u zdjelice isprane hladnom vodom.

Ako želite, ovaj puding možete poslužiti s malo kiselkastog pekmeza ili ga iskoristiti kao kremu za neki kolač. 

 

Objavljeno 25.09.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji5komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji5komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija