Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Protein fluff - Flafasta ledena krema s proteinima

Vjerujem da vam se po ovim vrućinama baš i ne da paliti pećnicu radi pripreme deserta, a možda neki i paze na prehranu, kako bi zasjali na plaži. 

Ukoliko pripadate toj skupini, ovo će vam vjerojatno biti omiljena slastica. Može se pripremiti od različitog voća, a gotova je za nekoliko minuta, ako imate ranije zamrznuto voće. Kremasto je i flafasto, a kombinacija je bezbroj. Osim s bananom, najčešće ovu kremu radim od šumskog voća, no jako je ukusna i krema od manga, papaje i drugog voća.

Ja ću vam napisati bazu, a vi možete dodavati i mijenjati sastojke po želji. Ako želite pojačati masti, dodajte kokosovog ulja ili maslac od kikirikija, a možete i nasjeckane orašaste plodove. Ako želite slađe, dodajte sladilo ili obogatite komadićima čokolade, a ako pak volite gušće i čvršće kreme, dodajte malo xanthan gume

Napominjem da veganski proteini koje sam ja isprobala, od konoplje i graška, ne proizvode taj fluffy efekt kao klasični whey i casein.

Pripremite:

1 bananu, koju ste ranije narezali na kolutiće i zamrznuli (ili 125g šumskog voća)

50ml mlijeka ili napitka od badema 

40g whey praha ili caseina s okusom po želji (Myprotein stracciatella)

 

Zaleđenu narezanu bananu stavite u šejker za proteine ili sličnu posudu. Dodajte mlijeko i štapnim mikserom pretvorite u kremu. 

Prebacite u dublju posudu i dodajte whey protein. Miksajte klasičnim mikserom par minuta, dok se volumen ne utrostruči. Dobit ćete prozračnu, flafastu kremu. Od ove količine dobit ćete 2 posudice kreme.

Ukrasite po želji i poslužite. Imajte na umu da će se krema pretvoriti u smoothie, ako je ostavite da stoji, odnosno neće više biti flafasta.

 

 

Objavljeno 30.06.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija