Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Prosena kaša s jabukama i orasima

Proso su mnogi doživljavali hranom za papige ili hrčke, no to je sjajna žitarica bogata vlaknima i proteinima, željezom, snižava kolesterol, pomaže kod izlučivanja tekućine, a ne sadrži gluten pa je stoga idealna za one koji ga izbjegavaju. Upravo zbog toga postaje sve popularnija i sve je veći broj recepata s tim divnim zrncima.

Može se pripremiti na bezbroj načina, u raznim slatkim i slanim kombinacijama. Meni je proso odlično u slatkim kašama za doručak, ali i slanim prilozima pa ću objaviti nekoliko meni dragih ideja.

Pripremite, za 2 obroka:

žličicu kokosova ulja

110g prosa

sok 1 naranče

2dl vode

2 manje jabuke

nekoliko oraha

cimet

sirup od datulja (ili sladilo po želji)

 

U posudi debljeg dna zagrijte kokosovo ulje. Dodajte proso i malo prodinstajte. Podlijte mješavinom narančina soka i vode (ili samo vodom).

Kuhajte desetak minuta na laganoj vatri, zatim dodajte naribane jabuke i cimet.

Orahe nasjeckajte i rasporedite po kaši, prelijte sirupom od datulja. Ako želite izbjeći sirup od datulja, upotrijebite sladilo po želji.

 

 

 

 

 

Objavljeno 28.01.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija