Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Polpete s umakom od povrća i špageti tikvom

Ako volite umake i saftove, a ne želite jesti klasične priloge poput tjestenine, riže i krumpira, onda je špageti tikva idealna za vas. Kad se ispeče u pećnici, njezino meso se jednostavno "sastruže" u obliku špageta i može se poslužiti kao prilog uz bilo kakav umak od mesa i povrća. 

Polpete možete jesti same ili uz bilo kakav prilog, a zgodno ih je i zamrznuti sirove pa po potrebi vaditi iz zamrzivača i peći.

 

Pripremite:

1kg mljevene junetine

1 i pol srednje veliku glavicu luka

2 režnja češnjaka

sol

svježe mljeveni papar

2 jaja

nasjeckani peršinov list

po želji 4-5 žlica krušnih mrvica, zobenog brašna ili mljevenih badema

špageti tikvu od 1.3kg

 

Luk i češnjak sitno nasjeckajte, posolite i ostavite da stoji. Isperite, dobro ocijedite i zatim pomiješajte s mesom. Dodajte jaja, papar, peršinov list i promiješajte. Možete dodati i pola šalice vode. Smjesa treba biti kompaktna i ne premekana, da možete formirati polpete. 

Polpete poslažite na tepsiju od pećnice obloženu papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200C, 10ak minuta sa svake strane. Pred kraj upalite opciju ventilator da se zapeku.

Umak od povrća obično napravim ranije pa pečene polpete samo kasnije stavim u umak i ostavim da se sve prožme do posluživanja. 

Špageti tikvu prepolovite, očistite od koštica. Stavite prerezanom stranom prema dolje, na papir za pečenje i pecite 45 minuta na 200C. Malo ohladite pa vilicom "izgrebite" špagete i poslužite ih kasnije uz polpete u umaku.

 

za umak od povrća pripremite:

pola glavice luka

1 režanj češnjaka

1 rog papriku

1 papriku baburu

1 veću rajčicu

1 srednje veliku tikvicu

oko 250ml nasjeckane rajčice iz konzerve

2 žlice nasjeckanog peršina

po želji 1 dl crnog vina

sol

svježe mljeveni papar

 

Nasjeckajte luk i češnjak, pirjajte na maslinovu ulju. Dodajte na sitno nasjeckano povrće, sve osim tikvica. Prodinstajte povrće da povene pa dodajte vino. Miješajte pa dodajte sjeckanu rajčicu iz konzerve i tikvice. Po potrebi dodajte i vode. Začinite, dodajte peršin.  Polpete stavite u umak.

 

Objavljeno 24.08.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija