Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Polpete od patlidžana

Jako volim patlidžane i iako ih najradije ispečem narezane na šnite i zatim jedem same ili u salatama, ponekad pripremim i ovakve polpete. Sjemenke, orašaste plodove, brašno, ali i začine možete birati prema vlastitom ukusu. Ja ne volim pretjerivati sa začinima jer volim da se osjeti patlidžan i da ga ništa ne prekriva previše. Možete dodati samo sol i papar, ali ako želite, upotrijebite kurkumu, garam masalu ili neki drugi začin koji volite.

Pripremite:

2 veća patlidžana

maslinovo ulje

sol 

svježe mljeveni papar

1 žlicu mljevenog sezama

2 žlice heljdinog brašna

2 žlice mljevenih badema

začine po želji

 

Patlidžane prepolovite i nožem zarežite rešetku. Premažite maslinovim uljem, posolite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180C dok ne omekšaju, oko 40 minuta. Ohladite.

 

Meso patlidžana izdubite i usitnite štapnim mikserom pa pomiješajte sa suhim sastojcima. Nemojte dodavati puno brašna i sjemenki, već onoliko koliko je potrebno da se formiraju polpete. 

Pecite na tepsiji obloženoj papirom za pečenje ili na tavi premazanoj s malo ulja.

Poslužite kao prilog uz meso, ali možete i u nekom sendviču, s BBQ zero umakom.

 

 

Objavljeno 30.09.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija