Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pohani cvjetovi tikvica

Pupatori, pumpulini ili cvjetovi tikvica iznimno su ukusni, a vjerujem da mnogi ne znaju za taj način pripreme ili ga posve smetnu s uma. Moja prijateljica u vrtu ima nekoliko vrsta tikvi i tikvica pa sam se oduševila kad sam ugledala obilje tih krasnih žutih cvjetova.

Možete ih jesti sirove, u salati, dodati u neko jelo poput rižota ili u quiche, a možete ih i pohati, prazne ili pune. Pohani ovako, u smjesi od badema, prikladni su za low carb načine prehrane te za one koji izbjegavaju gluten. Ako ih ne želite pohati u smjesi s bademima, napravite onu klasičnu od brašna i jajeta ili napravite tempuru, od ledene vode i gustina, bez jajeta.

Pripremite:

8 cvjetova tikvica
1 veće jaje + žlicu ledene vode
3-4 žlice bademovog brašna
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
žlicu nasjeckanog vlasca
par žlica fete (ili ricotta sira ili kozjeg sira, po želji)



Pomiješajte sir s malo svježe mljevenog papra i vlascem. Cvjetove operite i posušite, zatim ih napunite. Istucite jaje s malo soli i dodajte bademovo brašno. Umačite cvjetove i stavljajte ih u zagrijano ulje.

Kada donja strana pozlati, okrenite. Izvadite šupljikavom žlicom na papir prekriven papirnatim ubrusima, da se višak masnoće ocijedi. Poslužite s rajčicama ili nekim drugim povrćem.


 

Objavljeno 30.08.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija