Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pirova kaša s voćem i posnim sirom

Volite li pir? Meni je ta žitarica jako draga. Srodna je pšenici i kod nas je poznata još i pod nazivima krupnik, dinkel i spelta. Pir je bogat B vitaminima, sadrži mangan, fosfor, magnezij, cink i željezo te ponešto kalija, kalcija, natrija te cinka, bakra i selena. Sadrži i gluten, no on je drukčiji od onog u pšenici i lakše je probavljiv. Općenito, pir ima povoljan utjecaj na probavu i poboljšava rad crijeva.

Možete ga upotrijebiti u raznim jelima u kojima inače upotrjebljavate rižu. Ja pir najradije dodajem u variva i čušpajze, njime punim povrće, ali radim i razne salate i slatke kaše. Recept za ovu kašu posudila sam od Hulde Lopez, poznate bodybuilderice i samo ga minimalno promijenila.

Za 2 obroka pripremite:

110g pira

2 šalice vode

prstohvat himalajske soli

100g posnog sira

100ml kokosovog mlijeka (ili drugog po želji)

sladilo

cimet

oko 100g šumskog voća

 

Stavite vodu da uzavri, zatim dodajte pir. Kuhajte 20ak minuta otklopljeno, malo posolite. Ako volite da se zrna jače raskuhaju, kuhajte još 10ak minuta. Meni je draža al dente varijanta.

Kašu možete jesti toplu ili hladnu pa odaberite prema vlastitom izboru hoćete li sve dodavati odmah ili kada se pir ohladi.

Dodajte sladilo, kokosovo mlijeko, posni sir i šumsko voće. (Ako želite, možete dodati i whey s okusom vanilije.)

Promiješajte, posipajte cimetom i poslužite.

 

Objavljeno 28.01.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija