Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pileća prsa marinirana u mlaćenici

Ako poput mene često jedete piletinu, sigurna sam da vam ponekad dosade uobičajeni načini pripreme. Pileća prsa su nemasna i neutralna, zbog čega se dobro slažu s raznim marinadama, umacima i prilozima, ali treba pripaziti kako se meso tijekom pripreme ne bi previše osušilo.
Ova je marinada upravo zato odlična jer ne samo da omekša i aromatizira meso, već je ono i sočno nakon pečenja. Umjesto mlaćenice možete upotrijebiti jogurt, a začine također mijenjati prema vlastitom ukusu.

Pripremite, za dvije osobe:

1 pileća prsa (2 filea)
oko 1.5dl mlaćenice ili jogurta
koricu i sok pola limuna
malo svježeg ili sušenog timijana
2 režnja češnjaka
himalajsku sol
svježe mljeveni papar

 

Pripremite marinadu u posudi u kojoj ćete marinirati meso, ali možete upotrijebiti i običnu vrećicu za zamrzivač, sa zip zatvaračem. Pomiješajte mlaćenicu i začine, protresite. (Mlaćenicu možete pripremiti sami, tako da u 2dl mlijeka stavite žlicu octa i ostavite desetak minuta da stoji.)


Pileći file možete ostaviti u komadu ili prerezati tako da od svakog dobijete 2-3 tanje "šnicle". Stavite ih u posudu ili vrećicu i zatim u hladnjak na barem sat vremena, ali najbolje preko noći.

Ocijedite meso od marinade. Zagrijte grill tavu i pecite meso dok ne porumeni s obje strane. Poslužite uz prilog po želji. Ja sam skuhala tikvice, dodala im malo fete i vlasca.


 

Objavljeno 09.08.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija