Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Patlidžani s preljevom od mlaćenice i grčkog jogurta

Prema receptu iz Ottolenghijeve kuharice Plenty

Pripremite:

2 velika, dugačka patlidžana

nekoliko žlica maslinova ulja

svježe mljeveni papar

malo himalajske soli

1 nar

1 žličicu za'atar začina ili drugog po želji

nekoliko grančica svježeg timijana

za umak:

9 žlica mlaćenice

pola šalice grčkog jogurta

1 i pol žlicu maslinova ulja

1 režanj češnjaka

prstohvat soli

Zagrijte pećnicu na 200C. Patlidžane operite, prerežite po dužini. Oštrim nožićem zarežite 3-4 paralelna reza, duboko, ali ne skroz do kraja, da ne prerežete kožu patlidžana. Zarežite još nekoliko rezova pod kutem od 45 stupnjeva.

Stavite patlidžane u tepsiju, tako da su okrenuti prerezanom stranom prema gore. Premažite ih maslinovim uljem, obilno, da se upije u razrezano meso patlidžana. Posolite, popaprite. Možete posipati s malo timijana. Pecite 30ak minuta, dok patlidžani ne omekšaju i ne pozlate. Izvadite iz pećnice i ohladite.

Dok su patlidžani u pećnici, pripremite preljev i očistite nar. Mlaćenicu možete pripremiti tako da u 1 i pol dl mlijeka stavite dvije žličice bijelog octa ili limunovog soka. Promiješajte, ostavite da stoji, dok se ne zgusne. Zatim pomiješajte s grčkim jogurtom, dodajte sol, zgnječeni češnjak. Prelijte patlidžane, posipajte za'atarom ili začinima po želji (kurkuma, chili, papar...).

Ukrasite s grančicama timijana i narom, pokapajte s malo maslinova ulja.

Objavljeno 22.10.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija