Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Osso buco

Ako ste filmofil poput mene, sigurno vam je poznato ovo jelo, koje se pojavljuje u mnoštvu talijanskih, naročito mafijaških filmova i serija. To uopće ne čudi, obzirom da se radi o savršenom spoju teletine, povrća i vina, koje se najčešće poslužuje uz kremasti milanski rižoto.

Koljenica se najčešće reže na komade debljine 3-4 cm i zatim polako kuha na laganoj vatri. Za ovo jelo možete upotrijebiti povrtni ili goveđi temeljac, ali ako ga nemate, podlijte vodom.



Odreske se inače prije pripreme uvalja u brašno, no budući da sam ja osso buco pripremala za prijateljicu koja se hrani prema LCHF principima, ovaj put sam taj korak preskočila. Gremolatu možete, ali i ne morate pripremati.

Pripremite:

maslinovo ulje

2 žlice masti ili maslaca

4 komada teleće koljenice

1 veću glavicu luka

1 glavicu češnjaka

2 srednje velike mrkve

1 korijen i lišće peršina

komad celera

malo limunove korice

par listića kadulje

himalajsku sol

svježe mljeveni papar

nekoliko žlica pirea od rajčice

2dl bijelog vina

2dl goveđeg temeljca


za gremolatu:

koricu jednog neprskanog limuna

1 režanj češnjaka

2-3 žlice peršinovog lista

himalajsku sol


Uzmite posudu debljeg dna, dovoljno veliku da vam stanu svi komadi mesa. Ako koristite brašno, pobrašnite odreske.

Zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri i prepecite meso, da posmeđi s obje strane. Stavite meso sa strane i u posudu dodajte maslac ili mast. Prodinstajte narezani luk, korijenasto povrće i glavicu luka prerezanu po sredini. Malo posolite. Miješajte dok povrće ne omekša. Dodajte pire od rajčice. Malo pojačajte vatru i ulijte vino. Dodajte meso i poslažite ga na povrće. Ostavite dok se vino ne reducira upola.


Zatim ulijte temeljac i poklopite. Kuhajte sat i pol dva, a svakih 20ak minuta okrenite meso. Meso mora biti tako mekano, da ga možete odvajati žlicom. Pripazite da tijekom kuhanja uvijek bude dovoljno tekućine, tj. da meso bude 3/4 pokriveno. Kušajte, začinite po potrebi.

Pomiješajte sve sastojke za gremolatu i umiješajte je u osso buco. Poslužite s prilogom po želji. Ja sam pripremila LCHF "rezance" od jaja i sjemenki, koje objavljujem u idućem postu.







Objavljeno 23.04.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija