Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Namaz od avokada, leće i šparoga

Recept za ovaj namaz inspiriran je divnim namazom mog frenda Pellea.

Pripremite:

1 potpuno zreli avokado
1 šalicu leće
vezicu šparoga
pola vezice medvjeđeg luka
nekoliko žlica tostiranih badema
par žlica naribanog pecorina (možete izostaviti)
maslinovo ulje
malo soli
zeleni papar iz salamure

Leću skuhajte u povrtnoj juhi s maslinovim uljem i protisite kroz cjedilo. Pireu od leće dodajte potpuno zreli avokado, medvjeđi luk i bademe. U blenderu sve preradite u homogenu masu. Začinite zelenim paprom iz salamure, dodajte fino naribani pecorino.

Šparoge očistite, drvenasti dio odbacite, a ostatak nasjeckajte. Sredine šparoga kratko, oko 2 minute, popržite na maslinovom ulju, a vrhove samo dodajte u vruće šparoge i odmah maknite s vatre. 

 

Šparogama dodajte smjesu od avokada, leće, badema i medvjeđeg luka i sve još jednom kratko izmiksajte. Ja sam dio šparoga odvojila, da budu vidljivije u namazu.  Smjesu možete staviti u staklenke i sve zatvoreno sterilizirati u vodenoj kupelji. 

Servirala sam na kruhu od bučinog brašna, s poširanim jajima - slabije i jače poširanim.


Napomena:

Sjemenku avokada ne morate bacati. Preko 70% antioksidansa u avokadu nalazi se baš u sjemenki. Oni snižavaju kolesterol, štite od bolesti srca i moždanog udara, sprječavaju nastanak i rast tumora, blagotvorno djeluju na našu kožu..

Sjemenku stavite u vrećicu, istucite batom za meso pa uklonite opnu i sameljite je u blenderu. Taj sadržaj možete stavljati u namaze, glatkiće, salate..

Objavljeno 14.03.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija