Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Mug cake s kremom i šumskim voćem

Kada pazite na prehranu, a uhvati vas "šiza" za slatkim, pripremite mug cake! Postoje brojne varijante - s orašastim plodovima, kakao prahom, mljevenim rogačem, raznim šećerima, sladilima i začinima. Koji god da odaberete, pripremit ćete ga za nekoliko minuta, što mu je zapravo najveća prednost. Ako imate mikrovalnu pećnicu, mug cake bit će pečen za minutu. U pećnici mu ipak treba nešto duže.

Ovisno o tipu prehrane koji prakticirate, birajte dodatke. To može biti krema na bazi posnog sira i/ili jogurta, tučeno slatko vrhnje, mascarpone, kiselo vrhnje ili neki preljev bez šećera, poput Myproteinovog sirupa. Možete kombinirati i voće. Svježe, smrznuto, ukuhano ili neki domaći light pekmez.

Za jednu šalicu ili ramekin pripremite:

1 jaje

1 žlicu mlijeka ili slatkog vrhnja

2 žlice kakao praha

1 žličicu eritritola ili ksilitola (možete upotrijebiti i neko tekuće sladilo)

četvrt žličice sode bikarbone

1 žličicu kokosova ulja

prstohvat vanilije ili cimeta, koricu agruma

Istucite jaje, mlijeko i kokosovo ulje. Dodajte prosijani kakao prah, sodu bikarbonu i eritritol. Umiješajte i začine. Izlijte u šalicu koju ste prethodno lagano namastili. Pecite u mikrovalnoj pećnici, na najjačoj temperaturi minutu do minutu i pol, ovisno o pećnici. Ako pečete u klasičnoj pećnici, pecite na 180C, 12-15min.

Ako želite, umjesto kakao praha možete upotrijebiti rogač u prahu ili mljevene orašaste plodove. Možete i kombinirati - žlicu kakao praha, žlicu mljevenih lješnjaka.

Za kremu istucite žlicu posnog sira s malo jogurta ili istucite slatko vrhnje u šlag, a možete upotrijebiti i mascarpone ili kiselo vrhnje ako se hranite po LCHF principima. Dodajte šumsko voće i poslužite u šalici s kolačem ili izvadite kolač na tanjurić pa ukrasite kremom i voćem.

Objavljeno 11.04.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija