Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Mlijeko od riže

S obzirom da ne podnosim laktozu, većinu biljnih mlijeka pripremam sama. Jedno od njih je i mlijeko od riže. Osim za one koji teško podnose laktozu, odlično je i za one koji ne konzumiraju namirnice životinjskog podrijetla.

Možete ga obogatiti raznim aromama, zasladiti po želji i zatim koristiti za razne glatkiće, kaše, domaće kreme i sladolede.

Pripremite:

1 šalicu bijele ili smeđe riže
cimet
mahunu vanilije ili malo vanilije u prahu
steviju ili drugo sladilo po želji (med, javorov sirup,...)


Rižu kuhajte na laganoj vatri, u 3 šalice vode. Dodajte razrezanu mahunu vanilije, pola žličice cimeta i prstohvat stevije ili med. Ohladite.

Blendajte rižu i vodu u omjeru 1 šalica kuhane riže na 2-4 šalice vode. Ako želite rjeđe ili gušće rižino mlijeko, prilagodite količinu vode. Procijedite kroz gazu i pohranite u čistu bocu pa spremite u hladnjak. Prije posluživanja protresite.

Mlijeko od riže možete napraviti i bez kuhanja riže, tako da rižu kratko prepečete na tavi pa prelijete vodom i ostavite da se namače preko noći. Na pola šalice riže upotrijebite bar dvije šalice vode. Zatim je blendajte, dodajte sladilo i začine po želji.

Da biste napravili mlijeko od riže možete upotrijebiti i kuhanu rižu koja vam je ostala od ručka, ali samo ako je niste solili i začinjavali.

 

Objavljeno 11.08.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija