Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Mirisni kuglof od badema, mrkve i rogača

Ako volite sočne i mirisne biskvitne kolače, a ujedno želite kolač bez brašna, sigurno će vam se svidjeti ovaj kuglof. Pečem ga u nekoliko varijanti, ali najčešće baš ovako, s bademima. Umjesto badema možete upotrijebiti i lješnjake, a u slučaju da ne volite rogač, umjesto njega upotrijebite istu količinu gustina.

 

Pripremite, za kalup od 22cm:

2 šalice bademovog brašna 

3-4 žlice mljevenog rogača 

3-4 žlice gustina

koricu 1 neprskanog limuna i naranče 

žličicu cimeta 

pola žličice zvjezdastog anisa ili kardamoma ili drugog začina po želji 

prstohvat vanilije u prahu 

prstohvat soli

rum po želji 

4 srednje velike mrkve

150g smeđeg šećera

2 jaja i 3 bjelanjka 

 

Pećnicu zagrijte na 190C.

Pomiješajte sve suhe sastojke i koricu agruma pa stavite sa strane. Istucite pola smeđeg šećera i cijela jaja, da dobijete pjenastu smjesu. Dodajte ribanu mrkvu pa pomiješajte sa suhim sastojcima, preklapajte spatulom.

Istucite ostatak šećera s bjelanjcima u snijeg. Lagano umiješajte u smjesu. Pazite da ne izbijete previše zraka iz bjelanjaka.

Kalup za kuglof dobro namastite i posipajte brašnom ili krušnim mrvicama. Ulijte smjesu za kuglof i pecite oko 30 minuta. Nakon pola sata provjerite da li čačkalica izlazi čista. Ako je čista, izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu. Zatim kalup poklopite tanjurom i preokrenite.

Kuglof ukrasite po želji. Ja sam ga prelila medom i ukrasila sjeckanim orašastim voćem i brusnicama.

Objavljeno 31.03.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija