Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Marinirani oslić s kremom od bijelog batata i poriluka

Kad vam dosade uobičajeni prilozi, ova je krema zgodna, a zdrava alternativa. Umjesto bijelog batata možete upotrijebiti krumpir, korabu, a umjesto oslića filete lista ili bakalara.

Pripremite:

8 fileta oslića

8 žlica aceta balsamica

8 žlica maslinova ulja

svježe mljeveni papar

grančicu ružmarina

Pomiješajte aceto i maslinovo ulje, lagano istucite da se marinada izjednači. Prelijte preko fileta oslića, dodajte grančicu ružmarina i blago popaprite svježe mljevenim paprom. Ostavite ribu da se marinira barem pola sata. U tavi debljeg dna zagrijte ulje i na njega stavite grančicu ružmarina iz marinade. Filete posolite s jedne strane i zatim prepecite na tavi.

za kremu:

4-5 srednje velikih bijelih batata (ili 8 običnih krumpira)

5 srednje velikih stabljika poriluka

malo maslinova ulja

sol po potrebi

Batate ogulite i narežite na manje komade. Poriluk uzdužno razrežite, očistite, operite i narežite na šnite. Ja stavljam tri cijela poriluka, a od dva samo bijeli dio.

Kuhajte batate i poriluk u slanoj uzavreloj vodi 10 do 15 minuta, dok ne omekšaju.

Procijedite, usitnite štapnim mikserom u kremu. Dodajte malo maslinova ulja, po potrebi dosolite. Ako volite još kremastije okuse, u periodu kad konzumirate životinjske namirnice možete dodati malo mlijeka, maslaca i vrhnja. 

Poslužite uz salatu po želji. Ja sam naribala četiri srednje velike mrkve, začinila ih s malo soli, papra, jabučnog octa i posipala bučinim sjemenkama.

Objavljeno 18.02.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija