Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Ljetne posipanke (bez glutena)

Da, sa sladoledom. Znam, neki će vjerojatno preokrenuti očima. No, čak i oni koji treniraju i paze na prehranu ponekad jedu sladoled. Ako ga želite zaobići, možete poslužiti posipanke s malo tučenog slatkog vrhnja, s grčkim jogurtom ili bez ikakvog dodatka.

Klasične posipanke, crisp ili crumble se inače rade od mješavine brašna, šećera i maslaca, no ja radim neke svoje varijante, ovisno o raspoloženju i namirnicama koje imam na raspolaganju. Ova je kombinacija bezglutenska jer sam upotrijebila zobene bez glutena, sjemenke, bademe i heljdino brašno.

Pripremite, za 6-8 osoba:

15ak šljiva

6 vinogradarskih bresaka

2 jabuke

cimet

vaniliju

malo ruma

 

Za posip:

150g sitnih zobenih pahuljica

50g mljevenih sjemenki (lan, konoplja, sezam)

50g heljdinog brašna

50g badema u listićima

prstohvat praška za pecivo

žličicu cimeta ili začina po želji (kardamom, klinčić, zvjezdasti anis i sl.)

3-4 žlice kokosova šećera

5-6 žlica kokosova ulja

Očistite voće, narežite na približno jednako velike komade. Posipajte cimetom i vanilijom, dodajte rum. Istrsite u tepsiju na papir za pečenje. Pecite 20ak minuta na 180C, dok voće malo ne omekša.

Kad vidite da je mekše i da je pustilo dosta soka, po njemu rasporedite posip. Pecite dok ne pozlati. Poslužite toplo uz sladoled.

Objavljeno 30.08.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija