Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

LCHF tiramisu torta

Tiramisu ili volite ili ne volite. Znam da mnogima ne paše kava u slasticama, a ukoliko ste takvi, kavu u ovom receptu preskočite i zamijenite je nekim voćnim sokom ili likerom, ako vam to vaša prehrana dopušta. To onda više i nije tiramisu, ali bit će neka vaša varijanta torte sa sirom. U ovoj torti je krema bez jaja, no oni koji se hrane po LCHF principu i htjeli bi kremu s jajima, neka se strpe do idućeg recepta za slasticu s takvom kremom.

Za biskvit promjera 20cm, pripremite:

4 srednje velika jajeta
60g erythritola u prahu (možete upotrijebiti xylitol, sladilo ili steviju)
prstohvat soli
125g mljevenih badema ili lješnjaka


Pećnicu zagrijte na 180C. Kalup za tortu promjera 20cm obložite papirom za pečenje.

Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke tucite s erythritolom u prahu, dok ne dobijete pjenastu smjesu.

Bjelanjke istucite s prstohvatom soli, lagano spatulom pomiješajte sa žumanjcima, a zatim dodajte mljevene bademe. Pecite 15 minuta i ohladite.

Skuhajte kavu, zasladite je sladilom i po želji dodajte malo ruma ili arome ruma.


za kremu:

500g mascarpone sira

200ml slatkog vrhnja za šlag

steviju ili xylitol

prstohvat vanilije u prahu

žlicu kakao praha


Istucite slatko vrhnje i sladilo u šlag, dodajte mascarpone sir i vaniliju. Miksajte da dobijete prozračnu kremu. Kušajte pa po potrebi još zasladite.



Biskvit prerežite, poprskajte kavom. Premažite s pola kreme, poklopite biskvitom. Ponovo poprskajte kavom i premažite kremom. Posipajte kakaom u prahu i ohladite.

Objavljeno 30.06.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija