Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Krvavice s kiselim kupusom i tikvom

Pretpostavljam da većina ne voli krvavice, ali umjesto njih možete ispeći bilo koji komad mesa. Ono što se meni naročito svidjelo i odlučila sam ovdje podijeliti je Hokkaido tikva s kiselim kupusom kao prilog. Slatkoća tikve i kiselost kupusa savršeno se nadopunjavaju u ovom jelu. Za laganiju varijantu izostavite špek.

Pripremite, za 4 osobe:

4-6 krvavica
2 srednje velike glavice luka
nekoliko žlica nasjeckanog špeka
800g kiselog kupusa
1 resku jabuku po želji
2-3 lista lovora
pola žličice zrna papra (prilagodite vlastitom ukusu)
pola žličice kima (u sjemenkama ili mljevenog)
1 žlicu slatke dimljene paprike
pola srednje velike Hokkaido ili butternut tikve (Hokkaido ne morate guliti)

Krvavice stavite u namašćenu tepsiju, poklopite i pecite oko 35 min na 200C. Dok se krvavice peku, pripremite kupus.

Luk narežite na tanke šnite. Prodinstajte ga na malo masnoće, dodajte sitno narezan špek. Promiješajte, dodajte papar u zrnu, kim i listove lovora. Ostavite kratko, da začini puste miris.

Kupus ocijedite i po potrebi malo isperite da ne bude prekiseo pa bacite na prodinstani luk. Ako želite, dodajte jednu resku, na tanko narezanu jabuku. Promiješajte i pirjajte nekoliko minuta, dodajte dimljenu papriku. Poklopite na 20ak minuta i povremeno promiješajte.

Hokkaido tikvu dobro operite (ne morate je guliti) i narežite na kocke. Dodajte ih kupusu, da se pirjaju zajedno 10ak minuta. Otklopite krvavice u pećnici i zapecite ih. Po želji upalite opciju ventilator. Stavite krvavice među kupus i poslužite.

Objavljeno 30.04.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija