Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Kruh od heljdine kaše i prosa

Ako volite "zrnjave" kruhove i tražite kruh bez glutena, onda je ovo kruh za vas! :) Napominjem da iako zob ne sadrži gluten, lako se kontaminira u pogonima gdje se prerađuju druge žitarice pa nisu sve zobene pahuljice bezglutenske. Zato obratite pažnju na deklaraciju na ambalaži.

Pripremite:

250g heljdine kaše
150g prosa
125g sitnih zobenih pahuljica
1 žličicu himalajske soli
3-4 žlice maslinovog ulja
3 žlice psyllium ljuskica
2 žlice mljevenog lana
3 žlice suncokretovih sjemenki
3 žlice bučinih sjemenki
1 i pol žličicu praška za pecivo
1 žličicu sode bikarbone

Za ovaj kruh možete upotrijebiti ostatke kuhane kaše i prosa, no ako ih nemate večer prije namočite heljdinu kašu i proso. Drugi dan isperite i ocijedite.

U posudi pomiješajte mljeveni lan i psyllium prelijte s oko 2.5-3dl vode pa ostavite sa strane. Pećnicu zagrijte na 170C.

U blenderu pomiješajte ocijeđenu heljdu i proso sa zobenim pahuljicama, dodajte sol, ulje, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Blendajte po želji - duže ako želite kompaktniji kruh, a kraće ako volite da se osjete komadići. Ako imate manji blender, blendajte u nekoliko navrata.


Na kraju dodajte mljeveni lan i psyllium pa miješajte da se ujednači. Umiješajte i po 2 žlice od svake vrste sjemenki. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje pa u njega utisnite smjesu. Poravnajte vlažnim rukama i po vrhu posipajte preostale sjemenke.

Pecite oko 45-50min. Izvadite iz pećnice, kratko hladite u kalupu, a zatim na rešetki. Režite oštrim nožem. Ovaj kruh možete i zamrzavati. Narežite ga na šnite i umotajte u papir za pečenje pa zamrznite.

 

Objavljeno 02.02.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija