Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kolač sa šljivama, heljdinim i pirovim brašnom

Pripremite, za tepsiju 33x21:

oko 700g šljiva

2 jaja

2.5dl jogurta

3-4 žlice kokosovog ulja

pola šalice šećera kokosove palme

2 šalice pirovog integralnog brašna

1 šalicu heljdinog brašna

1 žličicu praška za pecivo

pola žličice sode bikarbone

prstohvat vanilije u prahu

pola žličice cimeta

 

Šljive operite, prepolovite i očistite od koštica. Poslažite polovice u tepsiju obloženu papirom za pečenje, tako da prerezani dio okrenete prema dolje. Na te šljive poslažite još jedan sloj, isto okrenut prerezanim dijelom prema dolje. Pecite 10ak minuta na 180C, da omekšaju.

Dok se šljive peku istucite jaja, jogurt, ulje i šećer. Dodajte pirovo i heljdino brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Promiješajte, dodajte vaniliju i cimet. (Umjesto pirovog možete upotrijebiti integralno brašno, a umjesto kokosovog ulja suncokretovo.)

Rasporedite tijesto po šljivama pa vratite u pećnicu. Pecite 20ak min. Izvadite iz pećnice, ostavite u tepsiji 15ak minuta, zatim poklopite tacnom i preokrenite. Ostavite tepsiju poklopljenu, pričekajte da kolač upije sokove od šljiva. Zatim uklonite tepsiju i papir za pečenje.

Objavljeno 07.09.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija