Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Juha od Hokkaido tikve i đumbira

Ova krem juha može se pripremiti i od pečene tikve. Okus takve juhe još je bogatiji i puniji, ali priprema nešto duže traje. Ako se odlučite na takvu varijantu, onda tikvu operite, narežite na šnite i pecite 20ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200C.

Pripremite:

1 srednje veliku Hokkaido tikvu (oko 600g)

1 veću glavicu luka

2 manje glavice luka šalote (ili dodajte još jednu glavicu crvenog)

komadić đumbira veličine 2cm

6dl kokošjeg temeljca ili vode

sol

Hokkaido tikvu dobro operite, raspolovite i odstranite koštice. Ne morate je guliti, već koru odstranite samo ako je oštećena. Narežite na kocke. Stavite u lonac, na malo maslinovog ulja pa dodajte očišćen i grubo narezan luk i nasjeckani đumbir. Promiješajte, podlijte vodom ili temeljcem i kuhajte na laganoj vatri dok ne omekša - petnaestak minuta.

Usitnite štapnim mikserom i po potrebi razrijedite s malo vode. Ako želite, umjesto vode dodajte malo mlijeka ili vrhnja za kuhanje. Posolite. Posipajte kockicama prepečenog kruha, bučinim sjemenkama ili pokapajte s malo bučinog ulja.

 

 

Objavljeno 30.09.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija