Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Japanski čokoladni cheesecake

Ako volite slastice s malo sastojaka i slučajno imate posnog sira, onda je ovo savršen desert za vas. Možete ispeći tortu, u okruglom kalupu ili poput mene, tortice u keramičkim posudicama. Ja sam posudice namastila maslacem i posula kakaom u prahu, zato su rubovi kolača crni - da ne mislite da su zagoreni. :)

Pripremite, za 6 ramekina ili kalup od 22cm:

6 jaja

2 žlice šećera ili xylitola

200g tamne čokolade

250g posnog sira

 

Pećnicu zagrijte na 180C. Pripremite kalup za tortu ili keramičke kalupe. Pripremite i jednu tepsiju u koju ćete ih staviti jer se kolač peče u vodenoj kupelji.

Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Umiješajte sir, a zatim žumanjke prethodno istučene sa šećerom.

Bjelanjke istucite u snijeg. Postupno dodavajte u smjesu čokolade i sira. Miješajte lagano spatulom, da ne izbijete zrak iz bjelanjaka.

Namastite kalup/e. Posipajte brašnom ili kakao prahom. Ulijte smjesu i posudice stavite u veliku tepsiju. Ulijte vrelu vodu i pecite u vodenoj kupelji oko 30 minuta.

Ugasite pećnicu i ostavite 10ak minuta. Zatim izvadite tepsiju iz pećnice. Prođite nožem uz rub svakog kalupa i pokrijte kalup tanjurem, preokrenite.

Poslužite uz maline ili neko drugo svježe voće po želji.

 

 

Objavljeno 30.07.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija