Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Huevos rancheros

Iako je na fitness.com.hr #kraljicajaja Zorana, odlučila sam ipak podijeliti jedan recept s jajima, koji je u posljednje vrijeme jako često na meniju u mojoj kuhinji. Originalno jelo servira se kao rančersko, težačko, obilno, uz rižu, guacamole i narezani avokado.

Isprobali smo više varijanti dok nismo došli do ove, sa špekom, sirom i malo kiselog vrhnja, ali vi možete izostaviti te komponente ili Goudu koju sam ja koristila zamijeniti nekim slanim sirom poput fete ili jačim sirom poput kozjeg. Umjesto peršina možete upotrijebiti korijander. Količine su za dva obroka ili jednu jako gladnu osobu.

Pripremite:

1 srednju glavicu luka

2 režnja češnjaka

50g špeka

200ml pirea od rajčice ili sjeckane rajčice

timijan

origano

sol

svježe mljeveni papar

1 konzervu šarenog graha (240g ocijeđene mase)

80g ribane Goude ili sira po želji

2 žlice kiselog vrhnja ili grčkog jogurta

peršinovo lišće 

1-2 tortilje

4 jaja

 

Na malo maslinova ulja prodinstajte nasjeckani luk i češnjak. Posolite, da skratite vrijeme pripreme. Dodajte narezani špek i kad se prepeče, ulijte rajčicu. Ostavite na laganoj vatri, zatim dodajte timijan, origano, malo svježe mljevenog papra. Grah ocijedite i umiješajte u umak od rajčice. Neka krčka na laganoj vatri, a vi tortilje razrežite na trokute. Prepecite ih na tavi i poslažite na tanjur. Na toj tavi zatim ispecite jaja na oko.

Na tanjur za posluživanje poslažite tortilje, preko njih grah, zatim posipajte sirom i stavite malo kiselog vrhnja, a preko toga jaja. Posipajte nasjeckanim peršinovim lišćem ili korijanderom. 

Ako volite pikantnije, u umak dodajte chili ili ljutu dimljenu papriku.

 

 

 

Objavljeno 17.01.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija