Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Halva od mrkve

Halva od mrkve nije baš uobičajen desert za naše podneblje, no na području Punjaba u Indiji se često priprema. Osim od mrkve kuhaju je i od cikle, a umjesto mlijeka ponekad koriste gusto, kondenzirano mlijeko. Ja sam upotrijebila bademovo i kokosov šećer, umjesto običnog, bijelog.  



Pripremite:

- pola kilograma mrkve
- 2 šalice kravljeg ili bademovog mlijeka
- pola šalice smeđeg ili kokosovog šećera
- 3 žlice gheeja ili maslaca
- pola šalice orašastih plodova - indijski oraščići, bademi
- 2 žlice grožđica
- pola žličice sjemenki kardamoma

Mrkvu ogulite i naribajte na sitan ribež. Ako volite krupnije komadiće i rastresitiju halvu, onda ribajte mrkvu na krupni ribež, a možete je usitniti i u multipraktiku.
U posudi ili tavi debljeg dna zagrijte 1 žlicu gheeja ili maslaca. Dodajte naribanu mrkvu i fino samljeveni kardamom. Pirjajte 5 minuta. Dodajte šećer i nastavite pirjati nekoliko minuta, uz konstantno miješanje. Dodajte mlijeko. Ostavite na laganoj vatri, uz povremeno miješanje, da halva ne zagori.



Kad nakon otprilike pola sata skoro svo mlijeko ispari i mrkva omekša, dodajte grožđice, orašaste plodove i ostatak gheeja ili maslaca. Miješajte 10ak minuta i zatim rasporedite u posudice. Halvu možete izliti i u namašćenu tepsiju pa je kasnije rezati na kockice. Ukrasite je orašastim plodovima i poslužite je toplu ili hladnu, samu ili uz sladoled.

Objavljeno 26.02.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija