Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Granola od prosa - bez glutena i veganska

U slučaju da imate klimu i na 36C želite paliti pećnicu, a tražite zamjenu za klasične zobene pahuljice i kaše sa chia sjemenkama, isprobajte granolu od prosa. Proso je divna žitarica, bogata vlaknima i proteinima, a ne sadrži gluten. U ovoj granoli je možete kombinirati s predloženim, ali i raznim drugim sastojcima, npr. dodati kokos, čokoladu ili naknadno tijekom pripreme obroka dodati whey.

Pripremite:

150g prosa

150g lješnjaka ili drugih orašastih plodova

50g lanenih sjemenki

50g sjemenki suncokreta

30g sezama

3-4 žlice javorovog sirupa (ili meda ako niste vegan)

4 žlice kokosovog ulja

pola žličice-žličicu cimeta

četvrt žličice vanilije u prahu

50g sušenog ananasa

50g sušene papaje


Proso skuhajte u trostruko većoj količini vode i ostavite sa strane. Pećnicu upalite na 160C. Nasjeckajte orašaste plodove, dodajte sjemenke i začine. Ako volite slađe i želite karamelast okus, dodajte još 2 žlice kokosova šećera.

Pomiješajte med i kokosovo ulje, malo ga zagrijte pa umiješajte u lješnjake i sjemenke. Zatim dodajte proso pa suho voće. Dobro promiješajte i istresite na tepsiju od pećnice obloženu papirom za pečenje.

Pecite 25 minuta pa promiješajte i pecite još 25-30 minuta. Ohladite, pospremite u staklenku. Poslužite s mlijekom, biljnim napitkom i voćem po želji.

 

 

Objavljeno 30.06.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija