Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Dravski diver ili deverika u kukuruznom brašnu


Dravski diver, poznat još kao deverika, riječna je riba iz porodice šarana. Meso joj je izuzetno ukusno i slatkasto i mene čak podsjeća na neke vrste bijele morske ribe. S obzirom da je moj tata strastveni ribič, često jedemo ribu, kako morsku, tako i riječnu. Najčešće su to smuđ, šaran ili som, a nešto rjeđe diver. Budući da nisam često nalijetala na recepte s tom ribom, kad je tata donio svježe ulovljene divere, odlučila sam ovaj recept podijeliti s vama.

Pripremite:

2 divera ili deverike od ukupno 3kg

himalajsku sol

svježe mljeveni papar

3-4 žlice kukuruznog brašna

4 žlice kukuruzne krupice

po želji malo crvene paprike

mast i ulje za prženje


Ribu očistite, odrežite glave, narežite na odreske širine 2 cm. Moj tata svaki odrezak još malo zareže nožem po koži, ali to prepuštam vama na volju.

Obrišite ribu kuhinjskim ubrusom. Posolite, malo popaprite i ostavite da stoji.

Pomiješajte kukuruzno brašno i palentu, dobro uvaljajte sve odreske. Zagrijte mast i ulje i prepecite ribu, sa svake strane nekoliko minuta, da pozlati. Poslužite uz prilog po želji. Ja sam skuhala krumpir koji sam poslužila s maslacem i češnjakom te malo svježe mljevenog papra.

 

Objavljeno 11.04.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija